R-Kioskites on nüüdsest kasutusel rohetopsid

Tarbija24
Copy
R-Kioski uued kohvitopsid on taimse päritoluga.
R-Kioski uued kohvitopsid on taimse päritoluga. Foto: Alina Birjuk

R-Kiosk on asendanud oma poodides ühekordsed kohvitopsid täielikult taimse päritoluga topsidega. Uute topsid on ettevõttet sõnul toodetud 100% taastuvastest materjalidest ja nende valmistamisel ei ole kasutatud naftal põhinevat toorainet, mistõttu on uus lahendus keskkonnale vähem koormav. 

Samuti võttis ettevõte kasutusele täiesti plastivabad ja komposteeritavad topsikaaned. R-Kioski tegevjuht Tiia Ilves selgitas, et keskkonnaaspektidele tähelepanu pööramine on nende jaoks väga oluline teema.

«Ühekordsete nõude kasutamine mõjutab meid ümbritsevat keskkonda märkimisväärselt,» selgitas ta, lisades et ettevõte tegeleb pidevalt uudsete lahenduste otsimisega, mis aitaksid kaasa puhta elukeskkonna säilitamisele ja oleksid samas tarbijatele mõistliku hinnaga.

R-Kiosk asendas kõigis oma väikepoodides senised kohvitopsid täielikult taimse päritoluga topsidega. Topside papi materjal on pärit säästvalt majandatud metsadest ja topsi sees olev laminaat on valmistatud samuti taimsest toormest - suhkruroost.

«Olgugi, et liigume ühekordsete nõude keskkonnajalajälje vähendamise suunas, pole nende keskkonnamõju siiski võrreldav korduvkasutatavate termostega,» märkis Ilves ja lisas, et just oma termostesse kohvi ostes käituvad inimesed kõige loodussõbralikumalt. 

Ilvese sõnul mõjutab keskkonna säästmist paljuski ka see, kuidas me olmejäätmeid sorteerime. «On oluline, et peale kohvijoogi nautimist jõuaks maksimaalselt topse ka spetsiaalsetesse pakendiprügikastidesse, nii aitame saata topsid tagasi ringlusesse,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles