USA sõjatööstuse aktsiad rallivad (3)

PM Majandus
Copy
New Yorgi börs.
New Yorgi börs. Foto: RICHARD DREW/AP

Sõjatööstuste aktsiad sööstsid tõusule pärast USA õhurünnakut Iraagis, milles hukkus Iraani revolutsioonikaardi kindral Qasem Soleimani.

USA sõjaväe koostööpartnerid, mis on rahaliselt võitnud pikaaegsetest sõdadest Iraagis ja Afganistanis, on Lähis-Ida pingete teravnemisel Wall Streeti suurimad võitjad, kirjutab Washington Post.

Lockheed Martin tõusis reedel 3,6 protsenti, Raytheon kerkis 1,5 protsenti ning General Dynamics'i aktsia sulgus neljapäevaga võrreldes 1 protsendi võrra kõrgemal tasemel. Nortrhrop Grumman sööstis lausa 5,5 protsenti, Boeingu aktsia püsis neljapäevasel tasemel.

Pentagon on juba teatanud, et Lähis-Itta saadetakse täiendavalt 3500 sõdurit ning ameeriklastel on soovitatud viivitamatult Iraagist lahkuda.

Kaitsetööstuste aktsiaid jälgivate analüütikute sõnul võivad eskaleerunud pinged tõsta veelgi USA kaitsekulutusi, mis president Donald Trumpi valitsemise ajal tõusid paari aastaga 16 protsenti.

USA tähtsamad aktsiaturud liikusid reedel miinusesse. Dow Jones ja Nasdaq langesid 0,8 protsenti, S&P 500 oli 0,7 protsendiga miinuses.

WTI nafta hind kerkis New Yorgi börsil 3,1 protsenti, 63,05 dollarini barrelist, Londoni Põhjamere brent kerkis 3,5 protsent, 68,6 dollarini.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles