Ülieduka mängupõrgu rajanud naine teenis kosmilise summa

PM Majandus
Copy
Bet365 tegevjuht ja asutaja Denise Coates.
Bet365 tegevjuht ja asutaja Denise Coates. Foto: POOL New/REUTERS

Kihlveokontori Bet365 asutaja Denise Coates teenis mullu 323 miljonit naelsterlingit (ligikaudu 378 miljonit eurot), millega lõi (endale kuulunud) Ühendkuningriigi enimmakstud tegevjuhi rekordi.

Coates asutas online panustamisportaali ligi 20 aastat tagasi koos venna Johniga Stoke-on-Trenti linnas, kus esialgu tegutseti soojakus.

Denise Coatesi põhipalk oli 277 miljonit naela ehk 26 protsenti enam kui aasta varem. Lisaks sellele sai ta 50 protsenti Bet365 92,5 miljoni naela suurusest dividendist.

323 miljoni naela suuruse teenistusega kindlustas ta oma positsiooni maailma ühe enimteeniva tegevjuhina. Forbesi andmetel on Denise Coates'i vara väärtus 12,2 miljardit dollarit.

Bet365 on pidevalt olnud oma börsil noteeritud konkurentidest kõvasti kasumlikum, karmistuvatest regulatsioonidest hoolimata. Märtsis lõppenud finantsaastal teatas kihlveokontor oma rekordilisest, 3 miljardi naela suurusest käibest, mis kasvas aastaga 10 protsenti. Kokku panustasid kliendid 2018-19 majandusaastal 64,5 miljardi naela eest. Bet365 maksueelne kasum suurenes 17 protsenti 800 miljoni naelani.

Denise Coates'i hiigelpalk on enam kui 60 korda suurem Londoni börsi suurimate ettevõtete (FTSE 100) tegevjuhtide 4,7 miljoni naela suurusest mediaanpalgast. Suurima, 38,9 miljoni naela suuruse teenistusega oli ehitusfirma Persimmon juht Jeff Fairburn, teatas mõttekoda High Pay Centre augustis.

Coates, kes töötas varem oma perele kuulunud spordi- ja kihlveobaarides, on Sunday Times'i andmetel Ühendkuningriigi kolme suurima maksumaksja hulgas.

Samas saadab arutelu tema töötasu ümber hasartmängu huvigruppide kriitika, kelle sõnul on Bet365 üks sektori halastamatumaid operaatoreid.

«Kas on üldse eetiline teenida 1,3 miljonit naela päevas?» küsib tarbijaõiguste eest seisva Justice For Punters asutaja Brian Chappell. «Kui kombineerida see asjaoluga, et edukad panustajad blokeeritakse ning suurtest kaotajatest tehakse suure tõenäosusega VIPid.»

Denise Coates on Bet365 tulusid deklareerides märkinud, et kihlveokontor annetas tema loodud fondile 85 miljonit naela. Fond sponsoreerib mitmeid projekte Stoke-on-Trenti piirkonnas.

Bet365 asutajatele kuulub ka kodulinna jalgpallimeeskond Stoke City FC. Pildil Inglismaa jalgpalli elav legend, nüüdseks mängijakarjääri lõpetanud Peter Crouch, kes mängis Stoke City's kaheksa hooaega.
Bet365 asutajatele kuulub ka kodulinna jalgpallimeeskond Stoke City FC. Pildil Inglismaa jalgpalli elav legend, nüüdseks mängijakarjääri lõpetanud Peter Crouch, kes mängis Stoke City's kaheksa hooaega. Foto: DAVID KLEIN/REUTERS

Coatesi perele kuulub ka Stoke City jalgpallimeeskond, mis kukkus 2018. aasta kevadel välja Inglismaa kõrgliigast ning võitleb praegu esiliigasse püsimajäämise nimel.

Teised hasartmänguoperaatorid aga ülistavad Bet365 tegemisi. PaddyPowerBetfairi omanikfirma Flutteri juhi Peter Jacksoni sõnul on Coates'i juhitud firma «muljetavaldav». Teised sektori tegijad möönavad, et kui tegemist poleks panustamiskontoriga, peetaks firmat massiivselt edukaks.

Bet365 teatas oma aruandes, et tulemustele mõjusid positiivselt jalgpalli maailmameistrivõistlused ning tavapärasest nädala võrra pikem aruandeperiood.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles