Skype'i töötajate palk küündib 5000 euroni (2)

PM Majandus
Copy
Skype võeti maha.
Skype võeti maha. Foto: Microsoft

Microsofti kontserni kuuluv Eestis tarkvaraarendusega tegelev Skype Technologies käive kasvas juunis lõppenud majandusaastal 1,7 protsenti 34,1 miljoni euroni, puhaskasum suurenes aastaga 5,3 protsenti 2,4 miljoni euroni.

Kui algselt oli Skype Technologies OÜ põhitegevus seotud täielikult Skype'i kommunikatsioonitarkvara arendamise ja äri toetamisega, siis osana pikemaajalisest trendist on selle osatähtsus jätkuvalt kahanenud ning esile tõusmist jätkab Microsofti laiemaid eesmärke ja tooteid arendav ja toetav tegevus, tõdeb juhtkond majandusaasta aruandes.

Skype'i keskmine töötajate arv Tallinna kontoris suurenes aastaga ühe võrra, 261 inimeseni. Tööjõukulud kasvasid aastaga 6,5 protsenti 20,8 miljoni euroni, millest palgakulu moodustas 15,5 miljonit.

Keskmine kuupalk oli ettevõttes 4955 eurot, mida on aasta varasemaga võrreldes 286 eurot ehk 6,1 protsenti rohkem.

«Kõrgelt kvalifitseeritud tarkvarainseneride ja arendusjuhtide palkamine on jätkuvalt ettevõtte tähelepanu keskmes. Ettevõte plaanib 2019/2020 majandusaastal töötajate arvu järkjärgulist kasvu seoses Microsofti sooviga kasvatada investeeringuid tarkvaraarendustegevusse Eesti arenduskeskuses,» märkis juhatus.

Skype püüab lisaks senisele strateegiale pöörata enam rõhku kohalikule mainekujundusele ja värbamisvõimekuse suurendamisele.

Ettevõtte tarkvaraarenduse ja äritegevuse toetamise portfellis on erinevaid Microsofti tooteid, kuid põhifookuses on peamiselt pilveteenustel põhinev kommunikatsioonitaristu, mis võimaldab Microsofti kommunikatsiooni- ja ühistöötoodetel nagu Skype, Skype for Business, Teams jt teha ülemaailmseid video- ja telefonikõnesid, pidada koosolekuid, saata sõnumeid arvutite, nutiseadmete ja mobiiltelefonide vahel.

Ettevõte pakub teenuseid teistele Microsoft Grupi ettevõtetele – 100 protsenti müügitulust teenitakse grupi ettevõtete vahelistest tehingutest.

Kui veel 2017/2018 majandusaastal osutati teenuseid otse emafirmale Microsoft Corporation, siis nüüd esitab Eesti üksus arveid Iirimaal registreeritud Microsoft Ireland Researchile.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles