Uberi asutaja müüs lühikese ajaga 2,5 miljardi eest aktsiaid

PM Majandus
Copy
Uberi juht Travis Kalanick.
Uberi juht Travis Kalanick. Foto: STAFF/REUTERS

Uberi kaasasutaja Travis Kalanick on müünud lõviosa oma transpordiplatvormi osalusest, viimase paari kuu ajal on ta rahaks teinud 2,5 miljardi dollari väärtuses aktsiaid.

Ka Uberi tegevjuhina töötanud Kalanick on nüüd müünud enam kui 90 protsenti talle kuulunud osalusest alates maikuust, mil firma läks börsile, vahendab Financial Times.

Jõuline aktsiate mahalükkamine on tekitanud spekulatsioone, et Travis Kalanick müüb kogu oma osaluse veel enne aasta lõppu. See on tekitanud investorites küsimusi tema tuleviku kohta firma nõukogus, mille aktsionärid maikuus uuesti valivad.

Pärast 1,4 miljardi dollari suuruse osaluse müümist SoftBankile möödunud aasta alguses, on Kalanick rahastanud oma uue idufirma CloudKitchens'i laienemist maailmas, sealhulgas Euroopasse, Lähis-Itta ja Aasiasse.

Sel nädalal müüs Kalanick 383 miljoni dollari eest aktsiaid, millega tema osalus on vähenenud IPO-aegsest 6 protsendist 0,5 protsendile. Tema Uberi osaluse suurus on kahanenud 250 miljonile dollarile.

2017. aastal pärast mitmeid skandaale enda asutatud firma juhi kohast ilma jäänud Kalanick hakkas aktsiaid rahaks tegema kohe, kui novembris kukkus insaideritele seatud IPO-järgne müügikeeld.

Kiirmüügist järeldab avalikkus, et Uberi eksjuhil pole suurt usku sellesse, et aktsia hind võiks tõusuteele minna. Uberi aktsia kaupleb börsil 33 protsenti IPO hinnast madalaal.

«Kui insaiderid – praegused või endised – müüvad, siis üldjuhul tähendab see halbu uudiseid,» ütles rahandusprofessor Meziane Lasfer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles