Tööstustoodangu tootjahinnad neljandat kuud languses

BNS
Copy
Tööstus
Tööstus Foto: Caro / Oberhaeuser / Caro / Oberhaeuser

Tööstustoodangu tootjahinnaindeks langes novembris võrreldes oktoobriga 0,1 ja võrreldes eelmise aasta novembriga 0,9 protsenti. Tootjahinnad on langenud neli kuud järjest, selgub statistikaameti andmetest.

Selle aasta oktoobriga võrreldes mõjutas tootjahinnaindeksit keskmisest enam hinnalangus elektrienergia tootmises ja mäetööstuses. Mõju avaldas ka hinnatõus kütteõlide, kemikaalide ja keemiatoodete tootmises.

Eelmise aasta novembriga võrreldes mõjutas indeksit keskmisest enam hinnalangus elektri- ja soojusenergiaga varustamises, puidutöötlemises ja puittoodete ning elektroonikaseadmete tootmises, samuti hinnatõus mäetööstuses ja toiduainete tootmises.

Ekspordihinnaindeks võrreldes oktoobriga ei muutunud. Kõige rohkem langes elektrienergia, metallide ja rõivaesemete hind ning tõusis turbatoodete, põllumajandussaaduste ning puittoodete hind. Eelmise aasta novembriga võrreldes langes ekspordihinnaindeks 1,2 protsenti.

Impordihinnaindeks jäi oktoobriga võrreldes samuti samale tasemele. Keskmisest enam langes elektrienergia, metallide ning puittoodete hind, samal ajal tõusis mootorsõidukite ning elektroonikaseadmete ja põllumajandussaaduste hind. Võrreldes 2018. aasta novembriga langes impordihinnaindeks 1 protsendi võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles