Ilves: näeme Aserbaidžaanis potentsiaalset partnerit

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti presidendipaar Bakuus.
Eesti presidendipaar Bakuus. Foto: AFP / Scanpix

Bakuus viibiva presidendi Toomas Hendrik Ilvese sõnul näeb Eesti Aserbaidžaanis suure potentsiaaliga partnerit, kellega soovitakse tihendada nii majanduslikke kui poliitilisi sidemeid.

«Eesti nagu ka kogu Euroopa Liit näeb Aserbaidžaanis suure potentsiaaliga partnerit, kellega soovime nii majanduslike kui ka poliitiliste suhete tihendamist ja süvendamist,» vahendas presidendi kantselei president Ilvese öeldut tänasel kohtumisel Aserbaidžaani riigipea Ilham Alijeviga.

Kaspia mere regioonil ja Aserbaidžaanil kui selle regiooni ühel juhtriigil on oluline roll Euroopa Liidu energiajulgeoleku suurendamisel.

Eriti sai see taas kord selgeks viimase Vene-Ukraina gaasitüli ajal, mis näitas, kui oluline on Euroopa Liidule energiakanalite mitmekesistamine, sõnas president Ilves.

«Just seetõttu hindame kõrgelt Aserbaidžaani valmisolekut osaleda energia nn lõunakoridori projektide - Nabucco gaasijuhtme ja Odessa-Brodõ-Plock naftajuhtme - elluviimises,» ütles ta.

President Alijev rõhutas, et Nabucco gaasijuhtme puhul tuleb selgemaks muuta kõigi poolte tegevus ja vastutus.

Ilves rõhutas ka tihedama majandusliku suhtlemise olulisust Aserbaidžaani ja Eesti vahel, tuues näiteks infotehnoloogia valdkonna, kus kahe riigi ettevõtjate vahel on kujunemas tihedad ja töised sidemed.

«Eestit ja Eesti ettevõtjaid huvitab Aserbaidžaan ja tema arenev majandus nii investeerimiskeskkonnana kui ka turuna,» ütles president Ilves.

Tema sõnul soovib Eesti oma investoritele turvalist ettevõtluskeskkonda, mida iseloomustaksid toimiv justiitssüsteem, läbipaistvus ning liigsete bürokraatlike tõkete puudumine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles