Kasela kalatööstus plaanib võtta 9,5 miljonit laenu (20)

BNS
Copy
PRFoodsi juht Indrek Kasela
PRFoodsi juht Indrek Kasela Foto: Saarte Hääl

AS PRFoods plaanib tagatud võlakirjade emissiooni, mille raames tahab emiteerida kuni 95 000 võlakirja nimiväärtusega 100 eurot.

Võlakirjade lunastamise tähtaeg on viis aastat alates võlakirjade esimese emiteerimise kuupäevast. Kehtib ennetähtaegse lunastamise õigus ning fikseeritud intressimäär, mis ei ole suurem kui 7 protsenti kalendriaastas, teatas PRFoods börsile.

Võlakirjaemissioonist saadavat raha plaanib firma kasutada valdavalt SEB Panga investeerimislaenu refinantseerimiseks ja investeeringuteks kalakasvatustesse Soomes, Rootsis ja Eestis ning muudel ärilistel eesmärkidel.

Võrreldes olemasoleva laenu tagasimaksegraafikuga võimaldaks võlakirjade tagasimaksegraafik eelduslikult vabastada aastas ligikaudu 2 miljonit eurot rahavooge võlakirja kehtivuse ajal.  

Võlakirjad on kavas emiteerida mitmes osas ning emiteerimine on plaanis läbi viia 2020. aasta esimeses kvartalis. PRFoods kaalub võlakirjade emiteerimist alguses suunatud mitteavaliku pakkumise teel ning seejärel plaanib korraldada võlakirjade täiendava avaliku pakkumise Eestis.

Veel ei ole vastu võetud lõplikku otsust võlakirjade emiteerimiseks ning ei ole määratud täpseid märkimistingimusi ja väljalaskehinda. Võlakirjaemissioon vajab vastavalt olemasolevatele laenulepingutele SEB Panga nõusolekut.

Kommentaarid (20)
Copy
Tagasi üles