Ossinovski: jõukas ja vaba inimene on poliitikutele ohtlik (4)

PM Majandus
Copy
Oleg Ossinovski.
Oleg Ossinovski. Foto: LIIS TREIMANN / EESTI MEEDIA/SCANPIX BALTICS

Möödunud aastal 8,5 miljonit eurot dividende võtnud suurettevõtja Oleg Ossinovski leiab, et riik tahab inimesi endast sõltuvaks teha – vaba ja jõukas inimene on liiga ohtlik, kirjutab Äripäev.

«Ametnikud ja poliitikud tahavad kõikjal ja alati inimesi kontrollida selleks, et inimesed oleksid vaesed ja riik rikas,» ütles Ossinovski, kelle sõnul võetakse meie inimestelt võimalikult palju raha, millest osa hiljem ühel või teisel moel tagasi antakse.

«Oluline on muuta inimene riigist sõltuvaks, siis teeb ta kõike, mis talle öeldakse,» rääkis Ossinovski ja lisas, et vaba ja jõukas inimene on ametnikule ja riigile ohtlik, mistõttu ei läheks praeguses valitsuses tema hinnangul läbi ka maksude kärpimise ettepanek.

Loe pikemalt Äripäevast.

Transiidiärimees Oleg Ossinovski võttis eelmisel aastal oma valdusfirmast Skinest Grupp 8,5 miljonit eurot dividende.

2017. aastal Eesti üks jõukamaid elanikke ettevõttest omanikutulu ei võtnud ning ka 2016. aastal võttis tagasihoidlikult (veidi üle poole miljoni euro).

See-eest 2015. aastal võttis Ossinovski omanikutulu 17 miljonit eurot, mis oli toona suuruselt teine dividend, mida eraisik kunagi võtnud on. Suurim dividendivõtja on soojakuningas Kristjan Rahu, kes võttis eelmisel aastal talle kuuluvast osaühingust OÜ UG Investeeringud 39 miljonit eurot dividende.

Skinest Grupi kasum kasvas eelmisel aastal pea kaks korda – 27 miljoni euroni.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles