Raigo Neudorf: kreeklased lahkuvad, ukrainlased saabuvad

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raigo Neudorf
Raigo Neudorf Foto: Toomas Huik/Postimees

Eile teatas Marfin Popular Bank, et müüb oma 70-protsendise osaluse Eestis asuvas tütarettevõttes Marfin Pank Eesti (MPE) Ukraina ettevõttele Ukrselhosprom.

 Marfin Pank Eesti töötajatele tuli müügiteade üllatusena ning seda kinnitas ka panka juhtiv Riho Rasmann, kes enda sõnul sai müügitehingust teada sama ootamatult kui avalikkus. Tundub, et Eesti panganduses pakivad selleks korraks oma asjad kokku Kreeka ja Küprose investorid, kes moodustavad Marfin panga omanikeringi.

Pangandussektoris ei valitse just kõige roosilisemad ajad, mistõttu on mõistetav Marfini omanike soov keskenduda oma peamistele strateegilistele turgudele, mis asuvad Edela-Euroopas.

Kuigi MPE ostutehingule peab loa andma ka finantsinspektsioon, näib praegu, et Eesti pangandusturule on juba õige pea teed leidmas Ukraina kapital. Millised on siin aga ukrainlaste plaanid ja ambitsioonid, näitab ilmselt peagi algav 2012. aasta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles