Euroopa Keskpank ei taha Swedbanki endist juhti Luminori nõukogusse

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Swedbank Grupi endine tegevjuht Michael Wolf
Swedbank Grupi endine tegevjuht Michael Wolf Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT NEWS AGENCY

Euroopa Keskpank ei soovi Luminori nõukogu liikmena näha Swedbanki endist tegevjuhti Michael Wolfi, kirjutab Rootsi majandusleht Dagems Industrie oma allikatele viidates.

Michael Wolf, kes aitas maailma suurimal erakapitalifondil Blackstone Luminor üle võtta ja on Luminoris mitteformaalse nõunikuna, ütles majanduslehele, et tema nõukogu liikmeks saamise plaani pole olnud.

Siiski ütles Blackstone’i üks tippjuhte vanemtegevdirektor Nadim El Gabbani, kes vastutab erakapitaliäri Euroopa investeeringute eest ja on praegu Luminori nõukogu liige, eelmise aasta septembris Postimehele antud intervjuus, et Michael Wolf hakkab olema ilmselt Luminori nõukogus.

Postimees: «Mis saab olema Michael Wolfi roll Luminoris?»

El Gabbani: «Michael on meie nõustaja. Ta töötab meil rahvusvaheliste teenussektori investeeringute valdkonnas, ta on töötanud meiega juba kaks aastat. Kõige tõenäolisemalt hakkab ta olema Luminori nõukogus.»

Michael Wolf oli Swedbank Grupi tegevjuht aastatel 2009 kuni 2016 ja seda ka ajal, mil Luminori juht Erkki Raasuke oli Swedbank Grupis finantsjuht.

2016 veebruaris vallandati Michael Wolf tegevjuhi ametikohalt päevapealt, mille põhjuseks oli insaidertehingute kahtlus. Hiljem uurimine lõpetati ning Wolf vabastati kahtlustustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles