Rimi: kordusproov meie keskköögis listeeriat ei leidnud

Tarbija24
Copy
Rimi
Rimi Foto: Zane Bitere/LETA

Rutiinse kontrolli käigus oma keskköögi salatiosakonna töölaualt listeeria leidnud Rimi teatas, et laborist tulnud kordusproovide vastus listeeria olemasolu Rimi keskköögis ei näidanud ning jaekett jätkab tänasest värskete salatite tootmist.

Rimi kvaliteedijuhi Algis Murumaa sõnul tehti pärast keskköögi põhjalikku puhastust esmalt tööpindade analüüsid kiirtestimisseadmega, mis näitas pühapäeva õhtuks, et listeeria leidu ei ole.

Sama kinnitasid täna veterinaar- ja toidulaboratooriumist saabunud tulemused. «Keskköök on puhas ning salatite tootmine võib jätkuda,» ütles Murumaa.

Tema sõnul pole endiselt teada, kuidas listeeria võis salatiosakonna töölauale sattuda.

«Oleme välja selgitanud võimalikud kahtlusalused toorained, mida sellel laual töödeldi. Oleme saatnud laborisse nii kahtluse all olevad toorained aga ka meie oma tooted, mis nimetatud toorainet sisaldasid,» rääkis Rimi kvaliteedijuht.

«Analüüside vastuseid ootame selle nädala lõpuks. Ühtlasi vahetasime ettevaatusabinõuna välja hankijad, kellelt võis pärineda võimalik nakatunud tooraine. Oleme kõikidelt keskköögi hankijatelt küsinud täiendavat infot,» ütles ta.

Rimi kinnitusel analüüsitakse oma keskköögi puhtust edaspidi veelgi sagedamini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles