Oskari Lihatööstuse juhi Aldo Pariku sõnul pidi listeeriabakteri sattumiseks ahjufileesse esinema tootmises mitme erineva halva kokkusattumuse, antud juhul tehnilise rikke ja inimfaktori koosmõju.
Tellijale
Lihatööstus: listeeriabakteri põhjustas temperatuur ja töötaja viga (16)
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selveri tütarfirma Kulinaaria OÜ avastas 5. novembril juhusliku kontrolli käigus Oskari Lihatööstuse ahjufilees listeeriabakteri ning lõpetas päevapealt lihatööstusega koostöö. Lihatööstuse juht selgitas, et kui teised kuumtöödeldud singid ja vorstid valmivad programmjuhtimisega ahjus algusest lõpuni, siis ahjufilee valmistamine toimub kolmes etapis, kus maitsestamisele järgneb kuumutamine. Listeeriabakterit sisaldanud partii puhul ei olnud kuumutamine piisav, kuna etteantud temperatuur jäi saavutamata ahju temperatuurianduri rikke tõttu.