Galerii: Narkokurjategijast Helsingi politseijuhi maja pandi haamri alla (1)

PM Majandus
Copy

Narkokuritegude, võltsimise ning altkäemaksu andmise eest süüdimõistetud Helsingi narkopolitsei endisele juhile Jari Aarniole kuuluv maja Porvoo lähistel Epoo külakeses pandi enampakkumisele.

Maja pandi enampakkumisele 19. novembril ning selle hind on nüüdseks kerkinud juba 274 000 euroni. Kokku on 32 huvilist teinud oksjonil, mis kestab vähemalt 17. detsembrini, 104 pakkumist.

Müügisoleva kinnistu pindala on 1,5 hektarit, sellel asub 2017. aastal valminud elamuhoone, ehitusaluse pindalaga 133 ruutmeetrit ning 57-ruutmeetrine abihoone. Lisaks on kinnistul ehitusluba sauna rajamiseks, selle tarvis on juba vundamentki valatud.

«Sellel asjal on pikk ajalugu, mistõttu oskasin oodata, et selle vastu tuntakse suurt huvi,» ütles Juha Henttala Ida-Uusimaa politseist väljaandele Ilta Sanomat.

Ta tõdes, et politseil pole selliseid enampakkumisi väga palju olnud.

Laiahaardeline uimastiäri

Helsingi narkopolitsei endine ülem Jarni Aarnio mõisteti 2016. aasta lõpus süüdi laiahaardelise uimastiäri, võimu kuritarvitamise, võltsimise ja altkäemaksu võtmise eest.

Kaalukaimaks väärteoks jäi narkopolitsei eksjuhi kohtuasjas siiski kuue tünnitäie ehk umbes 800 kilo hašiši Hollandist Soome smugeldamine ja selle levitamine aastatel 2011–2012.

Prokurörid leidsid, et Aarnio mängis selles tegevuses keskset rolli. Kohtuotsusega peab ta lunastama kriminaalse tegevusega teenitud 1,3 miljonit eurot ja kinnisvara Porvoos.

Ka viimasel ajal pole tal hästi läinud: Yle teatel võib ta saada süüdistuse ka mõrvast mitteteatamise eest.

2003. aasta oktoobris Soome ja Rootsi kuritegelikes ringkondades tuntud türgi päritolu Volkan Ünsali palgamõrva uurinud politsei leidis, et Aarnio teadis tema kavandatavast mõrvast, kuid jättis sellele reageerimata.

Uurimismaterjalide järgi tapeti Ünsal, kuna ta andis politseile infot 2002. aastal Stockholmi Arlanda lennuväljal toimunud sularahaveo röövi kohta.

Praeguseks on Ünsali mõrva eest saanud neli meest eluaegse vangistuse.

Uurijad seostavad Ünsali mõrvaga motogängi United Brotherhood kunagist juhti Keijo Vilhuneni ja temaga otsekontakte omanud Aarniot.

Narkopolitsei juhi kohtuasjas oli roll ka eestlastel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles