Edu saladus: Eesti üks rikkamaid mehi sai rahatarkust laulumehelt

PM Majandus
Copy
Kaamos Grupi omanik Kaido Jõeleht seisab Filtri tee ääres Avala kvartalis, kuhu tuleb hiiglaslik lätlaste ehituspood Depo, aga ka Tallinna suurim päikesepark.
Kaamos Grupi omanik Kaido Jõeleht seisab Filtri tee ääres Avala kvartalis, kuhu tuleb hiiglaslik lätlaste ehituspood Depo, aga ka Tallinna suurim päikesepark. Foto: Sander Ilvest

«Teatavasti saime Sylvesteri müügist päris palju raha. Nuputasin, mida sellega peale hakata. Mul oli üks hea õpetaja, laulumees ja kirjanik Albert Uustulnd,» rääkis Kuku raadio saates «Majandusruum» Eesti üks jõukamaid ettevõtjaid, Kaamos Grupi omanik Kaido Jõeleht.

«Ehkki ärist ei teadnud ta midagi, ütles ta mulle: «Poiss, kolmandik raha hoia sulas, kolmandik pane kinnisvarasse ja ülejäänuga loo midagi või tee äri.»,» jätkas tänavu Äripäeva rikaste TOPis enam kui 112 miljonile hinnatud varaga 23. koha hõivanud Jõeleht.

Sealt hakkaski tema sõnul idanema mõte investeerida kinnisvarasse. «Mingit teadmist mul sellest muidugi polnud. Ostsime maad ja lõime meeskonna, kõik alla 30-aastased noored inimesed, tahtmist täis,» meenutas Jõeleht. Ta jätkas, et tollal oli turg õnneks selline, et vigu võis teha, aga kasumit said ikka.

«Praegu enam eksida ei tohi. Nüüd oleme välja jõudnud selleni, et arendame Filtri tee ääres suurt Avala kvartalit, kuhu tuleb Elektrilevi uus peahoone, mitu büroohoonet ja lätlaste ehituspood Depo, mis on omalaadsete hulgas Eesti suurim. Lisaks tuleb ärikvartalisse Tallinna suurim päikesepark, kattes umbes 15 jalgpalliväljaku suuruse maa-ala. Päikeseenergia on tulevikutrend, maavarade kasutamine pole ikka päris õige,» rääkis Jõeleht.

Muuseas, Jõeleht on oma firma jaganud oma kuue lapsega.

Kuula intervjuud Kuku raadio saates «Majandusruum».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles