Rikkad varamaksust: tikkude ja maksudega ei tasu mängida! (2)

PM Majandus
Copy
Raul Kirjanen.
Raul Kirjanen. Foto: Arvo Meeks

Kunagine Hansapanga juht Indrek Neivelt pakkus teisipäeval riigikogu ees välja maksu väga rikastele inimestele, mis ajas Eesti jõukatel kulmu kipra ning mõtted Eestist lahkumisele, kirjutas Äripäev.

Värskeimas rikaste edetabelis neljandal kohal platseerunud pelletitootja Graanul Investi juht Raul Kirjanen, kelle vara väärtuse hindas Äripäev 286,1 miljoni euro suuruseks, ütles, et kui ettepaneku eesmärk on jõukad inimesed Eestist ära ajada, siis seda selle maksumuudatusega on võimalik osaliselt saavutada.

«See tooks kaasa selle, et varasid hakatakse Eestist välja viima, nii et umbes saja aastaga oleks vara meilt lihtsalt kadunud – teistesse riikidesse, offshore’idesse ja mujale – või riigile ära antud,» nõustis Kirjanengiga rikaste edetabelis 35. kohal asunud 88,6 miljoni euro suuruse ettevõtlusvaraga Cleveroni üks omanik Arno Kütt.

Seevastu 180,4 miljoni euroga rikaste edetabelis kümnendal kohal olev Skinest Raili omanik Oleg Ossinovski hinnangul tuleks Indrek Neivelti ideed pidada positiivseks provokatsiooniks.

Pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles