Adidas sulgeb kaks kõrgtehnoloogilist tehast

BNS
Copy
Adidas
Adidas Foto: Caro / Teschner / Caro / Teschner

Spordifirma Adidas teatas esmaspäeval, et sulgeb kaks kõrgtehnoloogilist tehast Saksamaal ja Ühendriikides ning viib tootmise odavamatesse Aasia vabrikutesse.

Saksamaa Ansbachi ja USA Atlanta niinimetatud kiirtehased pannakse kinni hiljemalt aprilliks, teatas Adidas. Põhjuseks olevat tehnoloogia paremad ja mitmekülgsemad rakendamisvõimalused Aasia maades. Enamik Adidase tootmisest on kolinud Aasiasse, kus ettevõtte jaoks töötab tehastes üle miljoni töölise, suurem osa neist Hiinas ja Vietnamis.

Adidas teatas vaid kolm aastat tagasi, et peagu täielikult automatiseeritud «kiirtehased» lubavad tuua töötleva tööstuse töökohti tagasi kõrgema töötasuga riikidesse. Eesmärgiks oli selle lükke abil suurenevaid saatmiskulusid natukenegi kärpida.

Adidase juhatuse liige Martin Shankland viitas nüüd aga tootjate tehtud edasiminekutele, mis tähendab, et kõrgtehnoloogiliste tehaste kolimine Aasiasse teeb jalatsitootmise paindlikumaks ja odavamaks.

Kaks kiirtehast toodavad aastas umbes miljon paari spordijalatsit. Kontsern kokku toodab umbes 400 miljonit paari spordijalatsit.

Ansbachi tehase 160 töötaja saatus on praegu teadmata. Ansbachi vabrikut haldas Saksa tehnoloogiafirma Oechsler, mis tegi projektis Adidasega koostööd. Adidas on lubanud Oechsleriga koostööd jätkata, aga teistes tootmisvaldkondades, näiteks erinevate taldade tootmises. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles