Skype'i asutajate metsafirma sai kopsaka kasumi

PM Majandus
Copy
Skype.
Skype. Foto: Andre M. Chang / ZUMAPRESS.com

Skype'i eestlastest kaasasutajate investeerimisfirmale Ambient Sound Investments kuuluv metsandusfirma Multiland OÜ teenis ligi 5,1 miljonit eurot puhaskasumit.

Seoses metsamaterjalide ja metsamaade ostu-müügihindade tõusuga ja aktiivse kauplemisega turul hinnati aruandeaastal kasvava metsa tagavara ümber 5,52 miljoni euro võrra, seisab Multilandi aruandes.

Kui 2018. aasta juuni lõpu seisuga oli bioloogiliste varade väärtus 15,4 miljonit eurot, siis aasta hiljem küündis see 20,2 miljoni euroni.

Kuna aruandeaastal raiuti metsa väga väikeses mahus (müügitulu 37 500 eurot), jäi kasumiks 5,09 miljonit eurot. Aasta varem oli käive 1,4 miljoni eurot, mis saadi peamiselt kasvava metsa raieõiguse müügist.

Kinnistusraamatu andmetel on Skype'i asutajate metsandusfirmal maad ligi 5300 hektarit.

Ambient Sound Investments ostis Multiland OÜ täisosaluse möödunud aasta novembris. Varem kuulus Skype'i asutajatele 50% ettevõttest.

Multiland OÜ põhitegevus on metsa- ja põllumaade ostmine ning nende pikaajaline jätkusuutlik majandamine.

Ettevõtte eesmärgiks on kapitalile turvalise tootluse tagamine looduslikku tasakaalu rikkumata. Selle eelduseks on omanike teatel tugev finantsvõime, metsandusvaldkonna strateegiline know how, keskkonnasäästlik maailmavaade ja ettevõtte kõrge krediidireiting.

«Jätkuvalt oleme avatud läbirääkimisteks suurmetsaomanikega omandamaks metsakinnistuid, et portfellimahtu kasvatada,» märkis juhatus aruandes.

2003. aastal asutatud Ambient Sound Investments OÜ varadele pani aluse Skype'i vähemusosaluse müük internetioksjonifirmale eBay. Praegu on investeerimisfirma omanikeringis Toivo Annus, Ahti Heinla ning Jaan Tallinn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles