Scania läheb Tallinna vastu riigikohtusse

BNS
Copy
Poola tehases valminud Scania Citywide 12meetrised bussid, mis hakkavad sõitma Pärnus.
Poola tehases valminud Scania Citywide 12meetrised bussid, mis hakkavad sõitma Pärnus. Foto: Urmas Luik

Ringkonnakohus otsustas neljapäeval rahuldada Tallinna Linnatranspordi (TLT) ja Solarise apellatsioonikaebuse 100 gaasibussi hankes, Scania läheb vaidlusega edasi riigikohtusse.

Scania Eesti juhi Janno Karu sõnul on ringkonnakohus õigesti tuvastanud, et peaaegu kõik TLT etteheited seoses Scania Eesti pakkumusega on olnud ebaõiged. Scania ei nõustu ringkonnakohtu otsuse osade põhjendustega, miks kaebust ei rahuldatud ning esitab kassatsioonikaebuse riigikohtule, teatas ettevõte.

«Me oleme nüüd selle suure hanke osas pidanud Tallinna Linnatranspordiga neli vaidlust, kaks korda riigihangete vaidlustuskomisjonis, korra halduskohtus ja korra ringkonnakohtus. Seis on praegu 2:2 ehk mõlemad pooled on võitnud kaks vaidlust,» märkis Karu.

Ettevõtte juhi sõnul tegi Scania hankel parima pakkumise, kuigi Solarise pakkumus oli madalama hinnaga, oli see vaid üks viiest hindamiskriteeriumist.

«Teisena on vaidlustes selgemaks saanud, mis on busside puhul hooldustööd ja mis remonditööd ning kas näiteks piduriketaste ja rehvide vahetus on tavapärase hooldustöö osa või mitte. Nii halduskohus kui ka ringkonnakohus nõustusid Scania seisukohaga, et TLT on ekslikult arvestanud tavapärase hooldustöö hulka mitmeid tegevusi ja materjale, mis sinna ei kuulu. See on kindlasti oluline õigusselgus ka tulevasi avalikke hankeid silmas pidades,» lisas Karu.

«Kokkuvõtvalt oleme jätkuvalt seisukohal, et meie hankest kõrvaldamine TLT poolt oli alusetu ning seetõttu otsustasime ringkonnakohtu otsuse Riigikohtusse edasi kaevata. Teame, et meie gaasibussid on väga kvaliteetsed ning suudame neid ka säästlikult ja operatiivselt hooldada,» rääkis Karu.

Scania Eesti on busside ja raskeveokite müüja ja teenindaja, ettevõttel on üle 150 töötaja ja viis remondi- ja hoolduskeskust. Ülemaailmselt pakutakse oma teenuseid rohkem kui 100 riigis, kontsernis töötab 54 000 töötajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles