IKEA ostab Tallinna külje alla lahmaka maad (2)

BNS
Copy
IKEA kauplus Riias
IKEA kauplus Riias Foto: Elmo Riig

Rae vald müüb Põlluvälja kinnistu Rootsi mööblifirmale IKEA 2 miljoni euroga, möödunud nädalal vallavolikogult heakskiidu saanud tehing on praeguseks ka notariaalselt kinnitatud. 

Põlluvälja kinnistu suuruseks on 20,73 hektarit. Kinnistu ostja kohustub vastavalt lepingu tingimustele rajama kinnistule kaupluse suletud netopinnaga vähemalt 25 000 ruutmeetrit.

«IKEA esindajad valisid Kurna külla Põlluvälja kinnistu, lubades ehitada uue mahasõidu ringteelt, krundile sisesed ringteed ja kogujateed. Vallale ja maanteeametile see sobis, läbirääkimised jätkusid,» ütles IKEA esindajatega läbirääkimisi pidanud abivallavanem Priit Põldmäe oktoobri alguses Harju Elule. 

IKEA avas tänavu augustis Eestis e-poe ning väljastuspunkti koos näidistesaaliga. Eesti on esimene riik maailmas, kuhu IKEA sisenes esmalt digitaalselt ehk avas e-poe enne füüsilist poodi. Väljastuspunkt on avatud Tallinnas, aadressil Peterburi tee 66. 

Praegu on enam kui 50 riigis avatud 420 IKEA poodi, Baltikumis on avatud kaks poodi – üks Lätis ning üks Leedus, kus lisaks poele tegutseb ka kaks väljastuspunkti.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles