Kert Kingo hiigelhüvitist ei saa (4)

PM Majandus
Copy
Kert Kingo.
Kert Kingo. Foto: Erik Peinar / riigikogu kantselei

Ise tagasiastumisavalduse esitanud väliskaubandus- ja infotehnoloogiaminister Kert Kingo ei saa ametist lahkudes paljuräägitud kuue kuu palga suurust hüvitist.

Vabariigi valitsuse seaduse kohaselt saavad hüvitist need ministrid, kes on ametist vabastatud valitsuse tagasiastumise või ministrile umbusalduse avaldamise tõttu või peaministri ettepanekul. Need, kes peale ametist vabastamist riigikokku naasevad, aga hüvitist ei saa.

Seega jääb Kingo hüvitisest ilma, sest ta esitas ise lahkumisavalduse ning naaseb ministriametist lahkudes riigikokku. Küll on aga Kingol saada veel tasu oktoobrikuu töö ja puhkusepäevade eest. Täpne summa selgub siis, kui president tema tagasiastumisavalduse rahuldab.

Ministrite palgad tõusid 1. aprillist 5243 euro peale ja seega oleks kuue kuu ametitasu suurune hüvitis 31 458 eurot.

​Kui Kert Kingo riigikokku naaseb, peab parlamendist lahkuma Rein Suurkask, kes sai riigikogu liikmeks tänavu 16. mail, kui EKRE fraktsiooni kuuluv Kingo asus tööle ministrina.

Kaotas ameti valetamise pärast

Esmaspäeval ütles Kingo riigikogu liikmete küsimustele vastates, et pole endise Tallinna Televisiooni saatejuhi Jakko Väliga tema nõunikuks saamise teemadel kohtunud ega rääkinud.

«Mina ei ole temaga kohtunud, ütlen kohe otse välja!» kinnitas Kingo, lisades, et ta pole Väliga ka rääkinud ministri nõunikuks saamise teemal. «Mina ei ole kohtunud temaga. Väga julgelt võin seda öelda. Me ei ole kohtunud, me ei ole rääkinud sel teemal,» valetas Kingo riigikogus parlamendisaadikute küsimustele vastates.

Eile õhtul ütles aga majandus- ja kommunikatsiooniministeerium, et Kingo oli vastupidiselt väidetule teinud ministeeriumile ettepaneku Jakko Väliga töölepingu sõlmimiseks ning see leping oli ka sõlmitud.‬ 

Mõned tunnid hiljem teatas Eesti Konservatiivne Rahvaerakond, et Kingo esitas lahkumisavalduse. «Kujunenud olukorras ei pea ma võimalikuks ministrina jätkata,» ütles Kingo.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles