Tallinlaste arvu vähenemine mõjutab ka kinnisvarahindu

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Tallinnale.
Vaade Tallinnale. Foto: Peeter Langovits

Aastate pärast algav Tallinna rahvaarvu vähenemine hakkab ka kinnisvarahindu survestama, kuid teiste teguritega võrreldes ei pruugi mõju kujuneda suureks.

Nii statistikaameti kui konsultatsioonifirma Geomedia rahvastikuprognoosid ennustavad, et Tallinna elanike arvu kasv jätkub ka lähiaastail, kuid hakkab siiski mõne aasta pärast langema, vahendas ERRi uudisteportaal.

Tallinna linnavalitsuse tellimusel valminud ning novembris tutuvustatud Geomedia prognoosi järgi väheneb pealinlaste arv aastaks 2030 umbes 22 000 võrra 390 000 inimeseni.

Märtsi lõpus avaldas sarnase prognoosi ka statistikaamet, mis hindas, et Tallinna elanike arv langeb aastaks 2050 enam kui kümnendiku võrra 351 900 inimeseni.

«Loogiline on, et väga pikas perspektiivis langetab rahvaarvu vähenemine ka kinnisvarahindu, aga see ei anna tunda kiiresti,» sõnas Pindi Kinnisvara juht Peep Sooman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles