Porsche ja Boeing hakkavad koos ehitama lendavat autot rikastele (1)

Rait Piir
, reporter
Copy
Foto: Boeing

Porsche ja Boeing on löönud käed, et luua rikastele inimestele mõeldud luksuslik elektriline lennumasin, mis on võimeline vertikaalseks õhkutõusuks ja maandumiseks. 

Elektriliste lendavate autode loomisest on huvitatud mitmed ettevõtted, näiteks Uber. Kui viimane sihib aga rohkem massiturgu lendavate elektritaksode näol, siis Porsche ja Boeing tahavad luua midagi eksklusiivsemat. Mõlemad ettevõtted sõlmisid mittesiduva lepingu ning partnerluse korras luuakse rahvusvaheline meeskond, mis hakkab uurima erinevaid võimalusi idee teostamsieks. 

Peamise töö lennumasina arendamisel hakkab tõenäoliselt tegema Boeingu tütarfirma Aurora Flight Sciences, mis on disaininud lendavate elektriautode kontseptsioone juba aastaid. Ettevõte katsetas sellel aastal ühtlasi oma esimest lendavat mehitamata elektriautot

Lendavate autode loomise võidujooksu on sisenenud ka Boeingu igipõline Euroopa rivaal Airbus, kes tutvustas möödunud aastal oma eVTOL lendautot. Erinevalt Boeingust kavandab Airbus siiski lendava takso teenust. 

Lendavate elektriautode loomine on praegu veel vägagi lapsekingades ning isegi kõige edukamad katsed on siiani hõlmanud peamiselt mõned minutid õhus hõljumist. 

Porsche ja Boeingu lendava elektriauto esialgne kontspetsioon.
Porsche ja Boeingu lendava elektriauto esialgne kontspetsioon. Foto: / Boeing/Porsche/Cover Images
Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles