S&P: pankade reitingukärbete oht jääb

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reitinguagentuur Standard ­­& ­Poor’s kontor.
Reitinguagentuur Standard ­­& ­Poor’s kontor. Foto: Reuters / Scanpix

Pool triljonit eurot, mida Euroopa Keskpank süstis finantssüsteemi, annab pankadele väärtuslikku lisaaega, kuid ei kaitse võimaliku reitingukärpe eest, ütles reitinguagentuuri Standard & Poor’s tippjuht.

Agentuur pani detsembri alguses vaatluse alla kogu eurotsooni ja mõned piirkonna suuremad pangad nagu Deutsche Bank, BNP, Paribas, Societe Generale ja UniCredit.

S&P finantsinstitutsioonide üksuse juht Scott Bugie ütles Reutersile, et EKP pretsedenditu rahasüst oli positiivne samm, aga see ei lahenda pankade probleeme, kellel on liiga suur võlakoormus.

«EKP aktsioon ei lahenda fundamentaalset pilti, aga annab neile väärtuslikku lisaaega ning seda võetakse arvesse kui me teeme oma analüüsime,» ütles Bugie. «See süvendab sümbioosi valitsuste ja pankade vahel, suunates riski edasi ja tagasi,» selgitas Bugie ning lisas, et suureks küsimuseks jääb, kuidas valitsused ja keskpank sellest ringist väljuvad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles