Arto Aas: ühtne Euroopa turg on ettevõtjale väärtus

Kuku Raadio
Copy
Tööandjate Keskliidu tegevjuht Arto Aas Maarjamäel, Tallinnas 31.05.2019.
Tööandjate Keskliidu tegevjuht Arto Aas Maarjamäel, Tallinnas 31.05.2019. Foto: Remo Tõnismäe

Brexitiga kaasnevast ebakindlusest rääkides ütles Eesti Tööandjate Keskliidu tegevjuht Arto Aas Kuku raadio saates «Nädala Tegija», et Eesti ettevõtjad on Ühendkuningriigi Euroopa Liidust lahkumiseks valmistunud ja lepinguid ringi teinud ning ka kõige mustem stsenaarium ei tule neile enam üllatusena. 

«Eesti ja Ühendkuningriigi vaheline kaubavahetus on umbes paar protsenti, nii et me ei räägi väga suurest otsesest majanduslikust riskist. Enamus ärist jääb alles, see muutub lihtsalt kallimaks ja aeglasemaks tolliprotseduuride ja segaduse tõttu,» kirjeldas Aas. 

«Mõne konkreetse sektori või ettevõtte puhul võivad probleemid olla suuremad. Eesti on Ühendkuningriiki eksportinud puidutooteid, mööblit, puitmaju, teatud elektroonikaseadmeid. Ma tahaks küll loota, et kuna see jant on kestnud mitu aastat, siis ettevõtjad on läbi mõelnud, mis saab. Maksu- ja tolliamet ja Välisministeerium on informeerinud Eesti ettevõtjaid, et see varem või hiljem juhtub,» selgitas Aas.  

«Aga loomulikult on see hästi negatiivne nii Briti, Euroopa kui Eesti ettevõtjate jaoks. Ettevõtlikud inimesed tahavad lihtsaid suhteid, ei taha tolle, müüride ehitamist, regulatsioone, kaubandussõdu. Ühtne Euroopa turg oma 500 miljoni tarbijaga on väärtus,» ütles Aas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles