Lahku töölt, kui su boss on jobu! Aga enne lahkumist oota kolm kuud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui oled täiesti veendunud, et su boss on jobu, siis lahku töölt. See mõjub hästi nii su tervisele kui perekonnale, kinnitab Fast Company blogis Kevin Kruse. Andekas inimene saab alati tööd, ainult et tasub meeles pidada vana ütlust «Ära vanasse kaevu enne sülita, kui uus valmis pole!»

Aga enne kui viletsa ülemuse tõttu lahkud, soovitab Kruse kasutada kolme kuni kuue kuu jooksul mõelda järgmistest asjadest:

•             Kas sa oled süüst puhas? Küsi eneselt, ega sina probleemi põhjuseks pole? Võib-olla on asjad hoopis nii, et ükskõik kus sa ka ei tööta, tundub boss ikka lollina. Võib-olla on su kolleegid erinevalt sinust ülemusega rahul? Kui oled kindel, et põhjus pole sinus, siis võta ette järgmine samm.

•             Ka juhid on inimesed. Seega ekslikud. Võib-olla on ta alles algaja, võib-olla on ka temal omakorda vilets ülemus. Jälgi tema tegemisi rahulikult ja objektiivselt – ehk ei olegi kõik probleemid tema põhjustatud.

•             Vestle ja coachi. Ära lepi sellega, et kogu kontroll ja vastutus on juhi käes. Küsi temalt võimalust oma  tööst rääkida. Kohtumisel saad sa öelda, milline osa koostööst edeneb hästi, milline mitte. Kasuta näiteks selliseid küsimusi: «Ma tean, et see projekt on sulle väga tähtis, aga sinu instruktsioonide detailsus tekitab tunde, et sa ei usalda mind. Kas me võiksime üle rääkida, millist tulemust sa täpselt soovid, ja siis ma tegutsen edasi juba omal vastutusel. Kindlasti ütlen kohe, kui mingit abi vajan.»

•             Mõtle positiivsele. Ülemus pole küll suurem asi, aga võib-olla on töös midagi väga positiivset? Näiteks saad sa temalt uusi oskusi. Või sul on hea palk ja tore kollektiiv või hästi paindlik töö? Kui head asjad halbu üles ei kaalu, astu järgmine samm.

•    Oota. Kui sinu töö ja töökoht on sulle tähtsad, siis oota lihtsalt ära, kuni ülemus saab ametikõrgendust (või kinga) või sa saad ise firmas teise töö. See meetod töötab paremini suurtes ja kiiresti kasvavates firmades, väikestes ja stagneeruvates see ei toimi.

Aga kui see kõik tõesti ei toimi, siis on tõepoolest aeg lahkuda.

Allikas: http://www.fastcompany.com/1801420/when-you-work-for-a-jerk-a-6-point-plan-for-dealing-with-a-bad-boss

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles