Tuleva avab kolmanda samba

PM Majandus
Copy
Tuleva pensionifondi üks asutajatest Tõnu Pekk.
Tuleva pensionifondi üks asutajatest Tõnu Pekk. Foto: Mihkel Maripuu

Tuleva teatas, et käivitab 15. oktoobril kolmanda samba pensionifondi, millele saadi neljapäeval finantsinspektsiooni kooskõlastus. 

«Kolmas sammas on suurepärane tööriist raha kogumiseks. Tänu tulumaksuvabastusele saab iga sinna paigutatud euro kohe suure võimenduse,» ütles Tuleva kaasasutaja ja fondijuht Tõnu Pekk pressiteates.

«Inimestele, kes investeerivad kolmanda samba fondi kuni 15 protsenti brutosissetulekust – kõige rohkem 6000 eurot aastas, tagastab riik tulumaksu. See tähendab sisuliselt, et näiteks igast investeeritud 1250 eurost tuleb 250 eurot riigi poolt,» lisas Pekk, kuid nentis, et pangafondide kõrged tasud ja kehv tootlus on seni kippunud selle eelise ära nullima.

Tuleva kolmanda samba pensionifondi kogukulu on kuni 0,5 protsenti aastas. Pensionifond suurendab järk-järgult osakuomanike osalust maailma suurimates ettevõtetes, jäljendades globaalset MSCI ACWI võrdlusindeksit.

Tuleva esitas märtsis finantsinspektsioonile avalduse, et käivitada Tuleva kolmanda samba fond, mis investeerib täies ulatuses aktsiatesse. Inspektsioon andis Tulevale vastava loa 19. augustil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles