Jaekaubandusettevõtete käive kerkis augustis neli protsenti

BNS
Copy
Kaubandus
Kaubandus Foto: Toomas Huik

Jaekaubandusettevõtete müügitulu oli augustis 651 miljonit eurot, võrreldes eelmise aasta  augustiga  oli kasv püsivhindades neli protsenti, enim suurenes müügitulu tekstiiltoodete, rõivaste ja jalatsite kauplustes.

Tööstuskaupade kaupluste müügitulu suurenes viis protsenti, teatas statistikaamet. Kõige enam suurenes müügitulu tekstiiltoodete, rõivaste ja jalatsite kauplustes, kus müük kasvas aastaga üheksa protsenti.

Keskmisest enam suurenes müügitulu veel majatarvete, kodumasinate, rauakaupade ja ehitusmaterjalide kauplustes ning kasutatud kaupade kauplustes ja väljaspool kauplusi nagu näiteks kioskis, turul või otsemüügil. Mõlemal tegevusalal oli kasv kuus protsenti.

Toidukaupade kaupluste müügitulu suurenes neli protsenti ja mootorikütuse jaemüügiga tegelevatel ettevõtetel kaks protsenti.

Võrreldes eelmise kuuga vähenes jaekaubandusettevõtete müügitulu augustis kaks protsenti. Sesoonselt ja kalendaarselt korrigeeritud andmete põhjal suurenes müügitulu üks protsent. Aasta 2019 esimese kaheksa kuuga suurenes jaekaubandusettevõtete müügitulu eelmise aasta sama ajavahemikuga võrreldes viis protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles