Kristjan Rahu kehtestaks peaministrina luksusmaksu (3)

PM Majandus
Copy
Tallinn. 13AUG19. 
Kristjan Rahu Utilitase Mustamäe katlamajas. 

Utilitas supervisory board chairman Kristjan Rahu in Mustamäe Boiler Plant.
Foto: Erik Prozes, Postimees
Tallinn. 13AUG19. Kristjan Rahu Utilitase Mustamäe katlamajas. Utilitas supervisory board chairman Kristjan Rahu in Mustamäe Boiler Plant. Foto: Erik Prozes, Postimees Foto: Erik Prozes / Postimees

Aasta ettevõtja tiitliga pärjatud suurettevõtja ja Utilitas Grupi kaasomanik Kristjan Rahu vastas Äripäeva küsimusele, mida ta peaministrina teeks, et kõigepealt laenaks julgemini ja kehtestaks luksusmaksu.

«Praegune ligi kümneprotsendiline riigivõlg SKTst on Euroopa võrdluses väga madal ning suurem küsimus on see, kuidas raha efektiivselt paigutada, et see tooks tulu, millega laenud tagasi maksta,» ütles ta.

Rahu lisas ka, et luksus, asjadega uhkeldamine ning arutu tarbimine tuleb panna suurema maksu alla ja ühtlasi piirata seeläbi keskkonnale tekitatavat kahju, sest kliimamuutused on praegusaja suurim probleem.

Loe pikemalt Äripäevast.

Rahu on ka varem rääkinud intervjuus Postimehele, et ebavõrdsusega peab tegelema. «Mul poleks midagi selle vastu, et rohkem makse maksta. Olen seda nõus tegema varanduse, tarbimise ja aktsiiside pealt. Luksus ja laiamine – eriti keskkonda hävitav laiamine – suurema maksu alla! Samas ei tohiks ettevõtlust maksustada, kuna ettevõtjad on need, kes loovad rikkust ja töökohti. Isegi kui mu ettevõte uppi läheb, olen ma ikkagi tehase või torustiku välja ehitanud,» ütles ta toona.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles