Kurioosum: linn üritab aastaid vaeselt kunstitudengilt võlga kätte saada

PM Majandus
Copy
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Sander Ilvest

Helsingi linn on viimased kaks aastat võidelnud kohtus kunstitudengiga, kes 2017. aastal lahkus oma korterist, jättes veekraanid lahti ja tekitades kortermajas uputuse, kirjutab Helsingin Sanomat.

Veeõnnetuse tagajärjel tekkinud kahjude kogusumma ulatus 115 000 euroni. Kui ettevõte, kellele kortermaja kuulub, läks summat veeavarii põhjustanud kunstitudengi käest välja nõudma, väitis viimane apellatsioonikohtule, et suudab iga kuu maksta vaid 6,87 eurot.

Nimelt on Aalto ülikooli 25-aastase tudengi sissetulek 1141,9 eurot kuus. Lisaks väitis ta kohtus, et tema erialal leitakse tööd ebaühtlaselt, sest sageli on tegemist lühiajaliste töölepingutega. 

Ka korteriühistu ütles, et tudengilt võla väljanõudmine seab mitmed korteriomanikud ebaõiglasesse olukorda ning arve peaks kandma ettevõte, kellele hoone kuulub. Ettevõtte sõnul on aga ülikoolis käimine ajutine ning pärast õpinguid saab tudeng leida endale täiskohaga töö ning võla tasuda.

Kortermaja halduri Juha Lundeni sõnul ei olnud tudengil ka kindlustust. «Ühistul oli kindlustus olemas, kuid kindlustusfirma keeldus antud õnnetuse eest maksmast,» ütles ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles