Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Stora Enso: ehitussektor on ajale jalgu jäänud (1)

Copy
Jari Suominen.
Jari Suominen. Foto: Raul Mee, Äripäev

Põhjamaade metsatööstuskontserni Stora Enso puidutoodete osakonna asepresidendi Jari Suomineni sõnul vajab ehitussektor digitaliseerimist ning rohelise mõtteviisi poole liikumist.

Ehitussektor on Euroopas üks kõige ressursimahukamaid ning sektor tervikuna vajab suuri muutusi, rääkis Suominen kolmapäeval Äripäeva korraldataval Äriplaan 2020 konverentsil.

Tema sõnul on ehitus praegu üks kõige vähem digitaliseeritud valdkondi, samuti on süsinikdioksiidi heitekogused sektoris väga suured. Suominen näeb seejuures ehituses tulevikku eeskätt jätkusuutlikult majandatud metsadest pärit puidu kasutamisel.

Puit on kerge ja tugev, lubab süsinikdioksiidi heidet vähendada kuni 75 protsendi võrra ning võimaldab ehitada kiiremini ja vähema müraga, nimetas Suominen puidu kasutamise eeliseid.

Tema hinnangul on ka Eestil olemas kõik vajalik, et ehitussektori muudatustega kaasa minna ja edukas olla – kulutõhusus, jätkusuutlikult majandatud metsad ja tugev innovatsioonikultuur. Samuti tõi ta esile Eesti staatuse digiriigina.

Stora Enso on ülemaailmne taastuvlahenduste pakkuja puitkonstruktsioonide, pakendite, biomaterjali ja paberi tootmises. Firma annab enam kui 30 riigis tööd umbes 26 000 inimesele.

Ettevõtte mullune müügitulu ületas 10 miljardit eurot ja tegevuskasum kasvas 32 protsenti. Tänavu plaanib ettevõte viia lõpuni Gruvöni saeveski uue lamineeritud puidu üksuse projekti.

Stora Enso aktsiad on kantud Nasdaq Helsinki Oy ja Nasdaq Stockholm AB nimekirja.

Ettevõtte Eestis asuvad tegevused on seotud puiduvarumise ja -töötlemisega Imavere ja Näpi saeveskis, pakenditootmise ning Stora Enso grupi ettevõtetele toetavate teenuste pakkumisega.

Tagasi üles