Ernst & Young: töötus jääb kõrgeks 2015. aastani

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keevitaja
Keevitaja Foto: Mihkel Maripuu

Ernst & Youngi ning Oxford Economicsi 2012. aasta eurotsooni majandusprognoosi kohaselt ei lange ka eurotsooni keskmine töötuse määr alla 10 protsendi enne 2015. aastat. «Sama võib öelda Eesti kohta, kus töötus on siiski võrdlemisi kõrge ja jääb sellisena püsima,» märkis Ernst & Young Baltic AS-i juhatuse liige Ivar Kiigemägi.

Muude näitajate osas on Ernst & Young aga Eesti suhtes optimistlik. 2012. aastaks prognoositakse uuringus Eestile suurimat, 2,5 protsendilist majanduskasvu, teisele kohale jääb Soome 1,6 protsendiga ja kõige viimasele kohale Kreeka -6,1 protsendiga.

Prognoosi kohaselt ootab euroala riike järgmisel aastal ees kerge tagasilangus. Keskmiseks majanduskasvuks prognoositakse 0,1 protsenti, kuid euroala lagunemise stsenaarium on analüütikute sõnul siiski vähetõenäoline, kuna lisaks majanduslikule kahjule oleks tegemist ka äärmiselt suure poliitilise kahjuga, mida suurriigid endale lubada ei saa.

«Pikematest prognoosidest rääkides, siis 2011-2015 aastal ennustab uuring Eestile keskmiselt juba 4,7 protsenti kasvu,» märkis Kiigemägi.

«Lisakindlust annavad siin ka Soome majanduse tugevad fundamentaalnäitajad, mis paljuski tulenevad ekspordi diferentseeritusest ehk väljapool Euroopat asuvate turgude hõivamisest. See on asi, mida ka meie peaksime õppima,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles