Läti hakkas pauguga ehitusturgu puhastama

Copy
Läti korruptsioonikütid vestlesid eile teiste hulgas SIA Merksi juhi Oskars Ozoliņšiga. Kontorit läbi ei otsitud, kellelegi kahtlustust ei esitatud.
Läti korruptsioonikütid vestlesid eile teiste hulgas SIA Merksi juhi Oskars Ozoliņšiga. Kontorit läbi ei otsitud, kellelegi kahtlustust ei esitatud. Foto: Ieva Leiniša/LETA/Scanpix

Lätis tegutseva ehitusfirma juhi sõnul on naabrite ehitussektoris tunda ebaausa konkurentsi hõngu ning projekt on läbipaistvam, kui ehitab mõni välisosalusega firma, mitte Läti kohalik ettevõte.

Läti korruptsioonitõrjebüroo (KNAB) ja konkurentsiamet alustasid eile uurimist seoses ehitusfirmadega, mida kahtlustatakse kartellikokkulepetes. Lätiski tegutseva Mapri Ehituse tegevjuhile Tarmo Roosile tuli see üllatusena, kuid tundus loogiline.

«Ma pole sellest midagi kuulnud,» ütles ta. «Me ei ole nii suured tegijad, et see meid puudutaks. Ma võin Läti poistelt üle küsida, aga usun, et teaksin juba, kui midagi oleks. Meie skaala ei ole nii suur, et isegi kahtlus võiks tekkida. Lisaks ei osale me riigihangetel,» ütles Roos.

Küsimusele, milline on Läti ehitusturg ja kui suur probleem on seal korruptsioon või altkäemaks, vastas Roos, et lõunanaabritel on Eesti läbipaistvuseni pikk maa areneda. «Ma ise ei tea, kui palju ja mis tasandil see käib, aga nii palju kui Läti inimesed räägivad, siis ausat konkurentsi leiab Lätis lihtsamini projektides, milles teevad kaasa välismaise osalusega ettevõtted,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles