Maadevahetuse afääri võtmetegelane hakkas võlakütiks (1)

PM Majandus
Copy
Toomas Annus (vasakult), Kalev Kangur ja Tullio Liblik astuvad Liivalaia tänava kohtumaja trepist alla.
Toomas Annus (vasakult), Kalev Kangur ja Tullio Liblik astuvad Liivalaia tänava kohtumaja trepist alla. Foto: Priit Simson

Maadevahetuse afääris pistisevõtmise eest kriminaalkorras süüdi mõistetud endine maa-ameti juht Kalev Kangur tegeleb nüüd värvikas seltskonnas võlakütina, kirjutab ERR.

Samas ähvardab tema ettevõtteid äriregistrist kustutamine, sest ta on jätnud siiani kõik majandusaasta aruanded esitamata.

Viis aastat tagasi maadevahetuses lõpliku süüdimõistmise tulemusel maa-ameti peadirektori ametist vabastatud Kalev Kangur on leidnud omale uue tegevusala: kaks aastat tagasi maikuus asutas ta ettevõtte MV Finantseeringud OÜ, mis tegeleb võlgade sissenõudmisega.

Tema ettevõte on maha pidanud ka ühe eduka kohtulahingu, kus teda esindas ülevõetud võlasumma väljanõudmisel vandeadvokaat Maksim Greinoman, kes sai laiemale avalikkusele tuntuks katsega kaaperdada saate «Kuuuurija» kaubamärk.

Greinomani töövõit tõi Kanguri firma kukrusse laenumaksetega jänni jäänud eraisiku ja tema ainuomanduses ettevõtte üle suurusjärgus 850 000 eurot, ent see on ainus märk endise maadevahetaja ettevõtte edust.

Pikemalt ERRis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles