Julgeolekuoht: Ossinovski jäi Leedu raudteehankes pika ninaga (5)

BNS
Copy
Oleg Ossinovski firmal ei lubata Leedus raudteed remontida.
Oleg Ossinovski firmal ei lubata Leedus raudteed remontida. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Leedu kohus langetas lõpliku otsuse Oleg Ossinovskile kuuluva Skinest Raili raudteehanke osas, lükates tagasi Ossinovski ja tema firmade hagi ning jättes jõusse Leedu valitsuse otsuse, mille kohaselt võib Skinestiga lepingute sõlmimisega kaasneda julgeolekuoht.

Skinest Baltija, Skinest Rail, Skinest Grupp ja nende omanik Ossinovski kaebasid kohtusse Leedu valitsuse otsuse jätta Skinest kõrvale Leedu raudteefirma Lietuvos Geležinkeliai hangetest, viidates julgeolekuohule.

Neljapäeval lükkas Leedu kõrgem halduskohus tagasi Skinest Raili ja Ossinovski apellatsiooni, jättes muutmata Vilniuse piirkonnakohtu 30. mai otsuse.

Ossinovski ja tema ettevõtted pöördusid kohtusse, sest valitsus otsustas, et Skinesti pakkumus Lietuvos Geležinkeliai ligikaudu 3 miljoni eurosel hankel võib osutuda ohuks riigi julgeolekule.

«Valitsus tõdes seaduspäraselt, et Skinest Baltijal on sidemeid riikide ja isikutega väljaspool Euroopa Liitu ja NATO-t, mis võivad olla ohuks riiklikule julgeolekule,» märkis kohus. Kohtu hinnangul on Ossinovskil lähedased sidemed Vene ärimeestega, kes on seotud Vladimir Putini lähema ringiga.

Kohus tõi välja ka, et Skinestit süüdistatakse Lätis 500 000-eurose altkäemaksu andmises, millele vastutasuks pidi Läti riikliku raudteefirma Latvijas Dzelzcelsi tütarfirma ostma Skinesti käest vanu vedureid.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles