Elekter läks kallimaks

BNS
Copy
Elektriliinid
Elektriliinid Foto: SCANPIX

Tööstustoodangu tootjahinnaindeks kerkis juulis kuuvõrdluses 0,1 protsenti ja eelmise aasta juuliga võrreldes 0,2 protsenti.

Tootjahinnaindeksit mõjutas juulis võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam hinnatõus elektrienergia tootmises, samuti hinnalangus kemikaalide ja keemiatoodete tootmises, puidutöötlemises ja puittoodete tootmises, teatas statistikaamet.

Eelmise aasta juuliga võrreldes mõjutas indeksit keskmisest enam hinnalangus elektri- ja soojusenergiaga varustamises ning elektroonikaseadmete tootmises. Samuti hinnatõus mäetööstuses ja toiduainete tootmises.

Ekspordihinnaindeks tõusis juulis võrreldes juuniga 0,3 protsenti ja võrreldes eelmise aasta juuliga 0,2 protsenti.

Eelmise kuuga võrreldes tõusis keskmisest enam elektrienergia, naftasaaduste, nahast toodete ja jalatsite hind, samal ajal langes toormetsa, põllumajandussaaduste ning keemiatoodete hind.

Impordihinnaindeks langes juulis võrreldes juuniga 0,2 protsenti ja võrreldes eelmise aasta juuliga 0,3 protsenti.

Eelmise kuuga võrreldes langes keskmisest enam nahast toodete ja jalatsite, põllumajandussaaduste ning toormetsa hind, samal ajal tõusis elektrienergia, mööbli ning elektroonikaseadmete hind.

Statistika aluseks on küsimustikud "Tootjahind", "Ekspordihind" ja "Impordihind", mille esitamise tähtaeg oli 06.08.2019. Statistikaamet avaldas tootjahinnaindeksite kuu kokkuvõtte 9 tööpäevaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles