Novatours kaebab eksjuhile õiguse andnud otsuse edasi

BNS
Copy
Novatours ja firma eksjuht peavad tuliseid kohtulahinguid.
Novatours ja firma eksjuht peavad tuliseid kohtulahinguid. Foto: Jiri Hera / PantherMedia / Jiri Hera

Reisikorraldaja Novatours kaebab edasi Harju maakohtu otsuse, millega mõisteti Eesti üksuse endise tegevjuhi Andree Uustali kasuks välja üle 183 000 euro saamata jäänud töötasu, puhkusehüvitist ja viiviseid.

Pärast Harju maakohtu otsusega tutvumist ja Novatours OÜ-d esindava advokaadibürooga [Sorainen – BNS] konsulteerimist otsustas ettevõte otsuse edasi kaevata, teatas Novaturas Vilniuse börsile.

Novaturase tegevjuhi Audronė Keinytė teatel järgitakse kõiki seadusest tulenevaid nõudeid vältimaks survet kohtule ning kaasusega seotud asjaolude avalikuks tulemist.

«Kohtu otsus ei mõjuta mingil moel AB Novaturas rahalist seisundit. Ettevõtte aktsiad on noteeritud Vilniuse ja Varssavi börsidel, kõik aruanded on avalikud ning ettevõte tegutseb läbipaistvalt ja vastutustundlikult oma aktsionäride, töötajate ja avalikkuse suhtes,» ütles Keinytė börsiteates.

Novaturase teatel kutsuti Uustal Novatours OÜ juhatusest tagasi, kuna väidetavalt omastas ta ettevõtte varasid.

Novatours on varem teatanud, et Uustali vastu on 2017. aastal esitatud tsiviilhagi seoses enda kasuks tehtud alusetute maksetega.

Uustali kasuks tehtud otsust ei saa Novaturase teatel vaadata eraldiseisvalt teistest uurimistest, mis on algatatud tema ja teiste seadust rikkunud inimeste osas.

Harju maakohus rahuldas Novatoursi Eesti üksuse endise tegevjuhi Andree Uustali hagi reisikorraldaja vastu saamata jäänud töötasu, puhkusehüvitise ning viivise nõudes ning mõistis Novatoursilt Uustali kasuks välja üle 183 000 euro.

Kohus otsustas, et Novatours peab tasuma Uustalile keskmist töötasu 11 kuu ehk perioodi september 2017 kuni juuli 2018 eest ning puhkusehüvitist 49 päeva eest.

Kohtu hinnangul ei tõendanud ükski väljatoodud asjaoludest töölepingu lõppemist poolte kokkuleppel.

«Töölepingu lõppemine peab olema selgelt fikseeritud. Oluline on, et mõlemad töölepingu pooled saaksid aru, et leping lõppes. Käesoleval juhul see nii ei ole,» seisab kohtuotsuses.

Eestis Novatoursi nime all tegutseva Leedu reisikorraldaja Novaturase esimese poolaasta kasum kahanes aastavõrdluses 90,1 protsenti 437 000 eurole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles