Putin süüdistas Kiievit gaasikriisi süvendamises

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tšehhi valitsusjuht Mirek Topolanek (vasakul) koos Vene kollegi Vladimir Putiniga.
Tšehhi valitsusjuht Mirek Topolanek (vasakul) koos Vene kollegi Vladimir Putiniga. Foto: AP / Scanpix

Ukraina süvendas gaasikriisi, mis tõi Euroopa jaoks kaasa gaasitransiidi blokaadi, teatas Venemaa peaminister Vladimir Putin tänasel kohtumisel Tšehhi kolleegi Mirek Topolanekiga.


«Vaatamata sellele, et eurostruktuurid ja isiklikult ka Teie teete pingutusi kriisi lahendamiseks, Ukraina pool aga hoopis süvendas seda,» rääkis Vene valitsusjuht.

Uudisteagentuur Interfax meenutab lugejatele, et Ukraina kohus keelas gaasitransiidi ära.

5. jaanuaril teatas Ukraina uudisteagentuur UNIAN, et Ukraina kütuse- ja energiaministeeriumi teatel keelas Kiievi halduskohus Ukraina riiklikul gaasiettevõttel Naftogaz Vene maagaasi transiidi praeguste hindade alusel.

«Vaatamata sellele pürgime me kriisi lahendamise poole. Loodan, et teil õnnestub Ukraina partnereid veenda Ukraina partnereid gaasitransiidi kontrollmehhanismi moodustama,» rääkis Putin.

Venemaa peatas gaasitarned Ukrainale 1. jaanuaril, põhjendades seda uue lepingu puudumiga. 7. jaanuaril käskis Putin peatada Euroopasse suunduva gaasitransiidi, süüdistades Ukrainat gaasi varastamises. Ukraina lükkas taolised süüdistused tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles