Valus meenutus: kuidas Tõnis Palts kangutas maksuameti juhi kohalt Aivar Sõerdi (7)

PM Majandus
Copy
Aivar Sõerd
Aivar Sõerd Foto: Sander Ilvest / Postimees

2003. aasta südasuvel alustas kunagine Res Publica rahandusminister Tõnis Palts distsiplinaarmenetlust maksuameti toonase juhi Aivar Sõerdi suhtes, koos ametist kõrvaldamisega distsiplinaarmenetluse ajaks. Hiljem sai Sõerd kohtu kaudu 300 000 krooni hüvitist ja ennistati ametisse.

«Helmed oleksid võinud natuke midagi ajaloost õppida, enne kui tänase avantüüri politseiameti juhi kallal ette võtsid,» kirjutas Sõerd sotsiaalmeedias. 

Ta meenutas, et 2003. aasta südasuvel alustas kunagine Res Publica rahandusminister distsiplinaarmenetlust maksuameti juhi suhtes, koos ametist kõrvaldamisega distsiplinaarmenetluse ajaks.

«Veel sama aasta lõpus tunnistas halduskohus täielikult seadusevastaseks nii distsiplinaarmenetluse algatamise kui ka hilisema ametist vabastamise käskkirja. Lugu lõppes suure hüvitise väljamaksmise ja ametisse ennistamisega,» meenutas Sõerd.

Ta lisas, et praeguses kaasuses ja teadaoleva info põhjal pole ministritel sisulist materjali politseiameti juhi süüdistamiseks ollagi või on seda nii hõredalt, et sellel pole vähimatki kohtuperspektiivi.

«Ühesõnaga, perspektiivitu ja arulage ettevõtmine, ei usu et Helmed sellest jamast välja ronivad,» lõpetas Sõerd.

Postimehe eesikaas aastal 2013
Postimehe eesikaas aastal 2013 Foto: Aivar Sõerd
Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles