Kristjan Rahu ostis Väo soojuselektrijaama

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Utilitase, endise nimega Elekter ja Küte juht ja omanik Kristjan Rahu.
Utilitase, endise nimega Elekter ja Küte juht ja omanik Kristjan Rahu. Foto: Priit Simson

Ettevõtja Kristjan Rahu firma Horn Invest OÜ ostis Dalkialt 85-protsendilise osaluse ettevõttes Tallinna Elektrijaam OÜ Väos, teatas Dalkia.

Väo soojuselektrijaam on Eesti üks suuremaid koostootmisjaamu. Dalkia säilitab jaamas 15-protsendilise osaluse ning jääb ka Tallinna Elektrijaama tehniliseks teenindajaks.

Tehingu maksumus on 90 miljonit eurot ja seda finantseerisid Swedbanki ja SEB Eesti üksused.

Kristjan Rahu on olnud Tallinna Küte AS-i juhatuse esimees ja kaasosanik 2001. aastast ning Dalkiale kuuluva Eraküte AS juhatuse esimees ja kaasosanik 1999. aastast.

«Muudatus omanike ringis tuleneb Dalkia globaalsest strateegiast, mis viis müügiläbirääkimisteni. Meil on hea meel, et uus omanik on Kristjan Rahu, kes on Eesti energiasektoris kogenud ning professionaalne ettevõtja,» ütles Dalkia Internationali Balti riikide juht Jean Sacreste.

«Minu soov panustada Eesti energiasektori arengusse vastas Dalkia kavatsustele leida jaamale uus omanik ning asjatundliku meeskonna najal hoiame käigus efektiivset koostootmisjaama, et varustada kliente taastuvast toorainest toodetud elektri- ja soojusenergiaga,» ütles Horn Invest OÜ omanik Kristjan Rahu.

Horn Invest OÜ osutus edukaks pakkujaks rahvusvahelisel konkursil, mille käigus tehti ostupakkumine Tallinna Elektrijaama omandamiseks üle 50 potentsiaalsele investorile. Tehingu müüginõustaja oli investeerimispank SEB Enskilda. Dalkia juriidiline nõustaja Prantsusmaal oli advokaadibüroo De Pardieu Brocas Maffei ning Eestis advokaadibüroo Borenius. Ostja juriidiline nõustaja oli advokaadibüroo Tamme Otsmann Ruus Vabamets.

Tallinna Elektrijaam kasutab energiatootmiseks turvast ja hakkpuitu ning jaama elektritootmise koguvõimsus on 25 MW ning soojatoomisel 49 MW.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles