Jüri Mõis ja Hannes Tamjärv panustavad päikesele

BNS
Copy
Päike
Päike Foto: Heinz Meis / PantherMedia / Heinz Meis

Hansapanga asutajad ja mullu Nelja Energia osaluse müünud ettevõtjad Jüri Mõis ja Hannes Tamjärv investeerisid möödunud sügisel päikesekatuseid tootvasse Eesti iduettevõttesse Roofit.solar ning katusesse integreeritavate päikesepaneelide tootjasse Solarstone.

Nimelt investeeris endiste Nelja Energia aktsionäride ettevõte Sunly katusesse integreeritavate päikesepaneelide eestimaisesse tootjasse Solarstone, mis plaanib Sunly toel siseneda välisturgudele.

Solarstone'i juht Silver Aednik ütles BNS-ile, et müüdud osaluse ja investeeringu suurus on poolte kokkuleppel konfidentsiaalne.

Ettevõtte tehnoloogia põhineb 30 aastat turul toiminud ränielemendist toodetud päikesepaneelidel. «Alustasime kivikatusesse integreeritava tootega, nüüd on tootevalik laienemas ja saame asendada mis tahes katusematerjali ja panna ühtima päikesepaneelidega,» ütles Aednik.

Solarstone on Eestis varustanud üle saja hoone nii-öelda päikesekatusega ja nüüd valmis sisenema välisturgudele, esimeses järjekorras Skandinaaviasse ning Saksamaale. «Lähiajal kuulutame Rootsi ja Norra partnerid välja, kes on sealsetel turgudel võtmetegijad,» ütles Aednik.

Sunly juhi Priit Lepasepa sõnul soovib ettevõte nii rahaliselt kui ka oma teadmise ja kogemustega panustada, et Eesti ettevõtted saaksid osa globaalsest rohetehnoloogia revolutsioonist.

«Meie jaoks on Solarstone atraktiivne investeerimisvõimalus, kus kombineeritud püüdlik meeskond ja innovaatiline clean-tech toode, mis on küps välisturgudele sisenemiseks,» ütles Lepasepp.

Solarstone toodab katusesse integreeritavaid päikesepaneele. Lähiriikide pilootprojektide edu tõttu soovitakse laieneda ka teistesse katusekivi kasutavatesse riikidesse, eelkõige Vahemere-äärsetesse maadesse.

Sunly on taastuvenergiale ning clean-tech innovatsioonile keskenduv investor, mis tegutseb Baltikumis ja selle lähipiirkonnas. Sunly Infra arendab taastuvenergiaprojekte ning Sunly Startup investeerib taastuvenergia- ja elektrifitseerimise valdkonna idufirmadesse.

Sunly koondab investoreid, kelle seas on endised Nelja Energia AS aktsionärid, sealhulgas Vardar A/S, Ivard OÜ (Peeter Mänd), Aktsiaselts Vestman Energia (Aivar Berzin), HTB Investeeringute OÜ (Hannes Tamjärv), JMB Investeeringute AS (Jüri Mõis), Solarcom OÜ (Martin Kruus) ja Atradius OÜ (Kalle Kiigske).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles