Jõuliselt laienev inkasso: eestlaste võlad kasvasid 500 eurolt 5000 euroni (5)

Li Merila
, reporter
Copy
Julianuse juht Ülar Maapalu soovitab inimestel varuda reserve ning mitte võtta viimase piirini kohustusi.
Julianuse juht Ülar Maapalu soovitab inimestel varuda reserve ning mitte võtta viimase piirini kohustusi. Foto: Sander Ilvest

Äsja laienenud Eesti suurima inkassofirma Julianus Inkasso juhi Ülar Maapalu sõnul on eestlastel küll vähem võlgu, kuid need on kordades suuremad.

Eelmisel nädalal sõlmiti tehing, mis mõjutab igaüht, kes kunagi võlgu jäänud ning inkassoga kokku puutunud. Meediaärimees Hans H. Luigest, kellele kuulub muuhulgas Ekspress Grupp, sai eelmisel nädalal piltlikult öeldes Eesti võlakuningas, kui temale kuuluv Eesti suurim inkassofirma ostis suuruselt teise.

Nimelt Eesti võlanõudlusturul juhtiv osaühing Julianus Inkasso, mille ainuomanik on Luik, ostis ära kõik konkureeriva inkassofirma AS Lowell Eesti aktsiad. Pärast ühinemist jätkatakse üheskoos Julianus Inkasso nime all. Uues ettevõttes jätkavad kõik töötajad ja kliendilepingud ühe ettevõtte all. Julianus Inkasso grupi juhataja Ülar Maapalu sõnul omandavad nad tehingu tulemusel üle 60 000 uue aktiivse võlanõude ning tänu sellele on Julianusel Eesti suurim võlgnike andmebaas.

Hans H. Luik ise Postimehele tehingu tagamaid avama ei soostunud ning suunas selgituste saamiseks edasi ettevõtte juhi Ülar Maapalu poole.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles