Madoffi petuskeemis mõisteti süüdi kuues osaline

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurpettur Bernard Madoff.
Suurpettur Bernard Madoff. Foto: SCANPIX

Kui USA ajaloo suurima petuskeemi organiseerija Bernhard Madoff kolm aastat tagasi 2008. aasta detsembris arreteeriti, väitis ta, et tegutses üksi. Tänaseks on petuskeemis osalemises süüdi mõistetud siiski juba kuus inimest.

Eile mõisteti New Yorgis süüdi Madoffi investeerimisfirma endine kontroller Enrica Cotellessa-Pitz, kirjutab The Wall Street Journal. Cotellessa-Pitz tunnistas üles, et ta võltsis dokumente ja sooritas sellega kuriteo, aga ta kinnitas, et ei teadnud, et Madoff varastas klientide raha.

Ms. Cotellessa-Pitz mõisteti süüdi neljas kuriteos: pettus, raamatupidamisdokumentide võltsimine maakleritele, raamatupidamisdokumentide võltsimine finantsnõustajatele, raamatupidamisdokumentide võltsimine USA väärtpaberituru järelevalveorganile (SEC). Teda ootab kuni 50-aastane vanglakaristus.

Bernard Madoffil õnnestus luua USA ajaloo suurim finantspüramiid. Ärimees tekitas püramiidi ohvritele 50 miljardi dollari suuruse kahju ning ta mõisteti 150 aastaks vangi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles