Tootmine kallines novembris

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joogitootmine läks novembris odavamaks.
Pildil A. Le Coqi villimistsehh.
Joogitootmine läks novembris odavamaks. Pildil A. Le Coqi villimistsehh. Foto: Ove Maidla

Tööstustoodangu tootjahinnaindeksi muutus oli tänavu novembris võrreldes oktoobriga 0,1 protsenti ja võrreldes eelmise aasta novembriga 3 protsenti, teatas statistikaamet.

Tootjahinnaindeksit mõjutas novembris võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam hindade tõus toiduainete ja metalltoodete tootmises ning hindade langus joogitootmises.

2010. aasta novembriga võrreldes mõjutas indeksit keskmisest enam hinnatõus toiduainete, kemikaalide ja keemiatoodete tootmises ning hinnalangus arvutite ja elektroonikaseadmete tootmises.

Ekspordihinnaindeksi muutus oli selle aasta novembris võrreldes oktoobriga 1 protsent ja võrreldes eelmise aasta novembriga 9,6 protsenti.

Võrreldes eelmise kuuga tõusid novembris keskmisest enam põllumajandussaaduste, mineraalsete kütuste ja metallide hinnad ning langesid turbatoodete ja rõivaesemete hinnad.

Impordihinnaindeksi muutus oli 2011. aasta novembris võrreldes oktoobriga 1,3 ja võrreldes eelmise aasta novembriga 9,8 protsenti.

Võrreldes eelmise kuuga tõusid novembris keskmisest enam mineraalsete kütuste ja puittoodete hinnad ning langesid põllumajandussaaduste ja nahktoodete hinnad.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles