Paadilaenutusest kasvas välja korralik merepralle

Jaano Martin Ots
Copy
Kaluriküla - Fishing Village paadisadam ja paadilaenutus Sauga jõel Pärnumaal 2019. aasta tipphooajal FOTO: Jaano Martin Ots
Kaluriküla - Fishing Village paadisadam ja paadilaenutus Sauga jõel Pärnumaal 2019. aasta tipphooajal FOTO: Jaano Martin Ots Foto: Jaano Martin Ots

Pärnu lennujaama kõrval Sauga jõe vasakkaldal üle 60 paadikoha haldav Kaluriküla on astunud otsustavalt festivalikorraldajate turule. Tänavu teist korda peetud Pärnu merepäevade kõrval on Kaluriküla programmis 15 rahvapidu ja üritust, nende hulgas jaanipäev ja Skandinaavia maades kuulus vähipidu. Weekendi publikuarvuga Kaluriküla küll veel ei konkureeri, kuid ka 3000–5000 külastajaga üritusi on suudetud kasumlikult korraldada.

Kaliningradis laevajuhidiplomi omandanud firmajuht Jakob Kose alustas viis aastat tagasi Sauga jõe ääres kalapaatide rentimisega, kuid sai kiiresti aru, et paadilaenutus üksi ei ole tänapäeval tulus äri. Ärivaistuga mees lisas Kalurikülale paadisadama, majutuse, toitlustuse, landipoe ja hulga muud kalastamisega seotut. Tänaseks on võsastunud jõekaldal kunagi hobiprojektina loodud Kalurikülast saanud Kose perefirma põhisissetulekuallikas. Pakutavate teenuste ampluaa on lai, paatide hooldusest suvepäevade ja avalike rahvapidude korraldamiseni.

«Olen eelkõige meelelahutaja,» ütleb Kose siiski ise. Oma põhiliseks kutsumuseks peab ta kalastamist, veeäärset elustiili ning paadisõitu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles