Palav päev meelitas Pärnus veele sadu paate ja jahte

Jaano Martin Ots
Copy
Paatide veeskamine Papiniidu silla all Pärnu jõel
Paatide veeskamine Papiniidu silla all Pärnu jõel Foto: Jaano Martin Ots
  • Tihedale liiklusele vaatamata sujus päev jõel ja lahel rahulikult
  • Palaval päeval pakub paadisõit jahutust, kuid maatuul nõuab ettevaatust
  • Politsei- ja päästeametnikud tõid randa merele triivinud mänguasju

Palav päev meelitas Pärnu jõele ja lahele sadu paate. Jahid võistlesid Pärnu lühiraja purjeregatil, kalastajad trollisid koha ja ülejäänud lõbutsesid niisama.

Suurepärane suveilm meelitas Pärnu veeteedele sadu paate. Lisaks kohalikule laevastikule oli Pärnusse saabunud ka ohtralt treileritel veesõidukeid mujalt Eestist. Paatide veeskamiskohtade ümbruses oli puudus parkimiskohtadest ning slippidel tekkisid paatide vettelaskmisel järjekorrad. Hinnanguliselt võis Pärnus täna jõel ja lahel liigelda sadu mootorpaate ja mitukümmend jahti. Mõõdukas kirdetuul ei tekita Pärnu lahel kuigi suurt lainetust, mistõttu meresõitu said nautida ka väiksemad paadid. 

Pärnu Jahtklubi sadamakapten ütles, et liiklust lisas jõele ja lahele ka samal ajal peetud Pärnu Lühiraja võistlus. Suurem osa Pärnu lahele väljunud alustest olid kalastajate paadid, millega lanti järel vedades koha püüti, kuid oli ka veelauasõitjaid ja niisama merepikniku pidajaid. 

Tihe oli liiklus ka Pärnu jõel, kus tegeldi peamiselt veelauasõiduga ja hullati teiste paadi järel veetavate lõbustusvahenditega. Jõel ja lahel kontrollis veeliiklust Pärnu politseijaoskonna patrullkaater, Kihnu saare lähistel ristleb suurem piirivalvelaev. 

Pärnu politsei täna veeliikluses suuremaid intsidente ei registreeritud. Jõel patrullinud politseikaatri meeskond kinnitas, et olukord oli rahulik, ütles Pärnu politseijaoskonna merepääste ja piirikontrolli grupi juht Janek Pinta. Tema sõnul oli rannas kaks väiksemat intsidenti, kui täispuhutavad ujumisvahendid suplejatel käest pääsesid ning maatuulega merele triivisid. 

«Ükskord tõi käest läinud täispuhutava ujuvvahendi randa politsei ja teinekord päästeamet. Õnneks jätkus inimestel tarkust mitte hakata ise neile järele ujuma,» tunnustas Pinta puhkajate mõistlikku käitumist. Ta rõhutas, et ka homne ilmaprognoos on sarnane, mistõttu tuleb suplemisel ja väikeste ujuvvahenditega veel liikudes olla tähelepanelik. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles