Tulekahjud hävitasid suure prügifirma kasumi (1)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Ragn Sellsi tehas pärast põlengut.
Ragn Sellsi tehas pärast põlengut. Foto: Konstantin Sednev

Prügifirma Ragn-Sellsi tulemused vajusid läinud aastal enam kui poole miljoni euroga miinusesse, kukkumise taga oli kaks suurt tulekahjut.  

Eelmine aasta oli Eesti ühe suurima jäätmekäitleja jaoks keeruline. Aprillis põles nende Lasnamäe jäätmekütusetehas pea täielikult maha. Tehas õnnestus uuesti üles ehitada ja juuni lõpus taas käima panna. Uus õnnetus ei lasknud end aga kaua oodata. Paari päeva pärast läks tehas uuesti põlema.

Kuigi Ragn-Sells ootab kindlustuselt kahjude kompenseerimist, ei kajastunud see veel nende läinud aasta majandusaruandes. Kaks suurt tulekahjut läksid prügifirmale maksma pea 8 miljonit eurot, mis paiskas nad pea 700 000 eurosesse kahjumisse. 

Ragn-Sellsi juhtkond eesotsas Rain Väänaga tunnistas, et põleng mõjutas tulemusi märkimisväärselt. Firmal tuli teisel poolaastal töö niimoodi ümber organiseerida, et kõik lepingulised kliendid saaks teenindatud ja nad suudaks samas mahus jäätmeid töödelda. Ettevõte kurtis ka töökäte puuduse ja kasvavate palgakulud üle.

Prügifirma läinud aasta käive oli 24 miljonit eurot. Lõviosa sellest ehk 14 miljonit tuli tavajäätmete kogumisest, ülejäänud jäätmete hulgikaubandusest ja masinate rentimisest. Käibest 85 protsenti teeniti Eestist.

Ragn-Sells AS-i peamised tegevused on jäätmete kogumine, töötlemine ja taaskasutusse suunamine. Jäätmeliikidest käitleb firma püsi-, tava- ja ohtlikke jäätmeid. Ragn-Sells kuulub Rootsi Ragn-Sellsföretagen AB kontserni.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles