Eesti kapten ei pääse hotelliarestist Kaliningradis niipea (5)

Jaanus Piirsalu
, ajakirjanik
Copy
Vene kohtu otsusega peab Roxeni kapten Kaliningradi hotellitoa aknast avanevat vaadet silmitsema veel vähemalt kaks kuud. 
Vene kohtu otsusega peab Roxeni kapten Kaliningradi hotellitoa aknast avanevat vaadet silmitsema veel vähemalt kaks kuud. Foto: Jaanus Piirsalu

Venemaa piirivalve avaldab kaptenit kinni hoides survet, et tema ja kalalaeva omanik tunnistaksid ennast süüdi ning lõpetaksid protestimise.

Kaliningradi kohtu eilne otsus pikendada eestlasest kalalaeva kapteni hotelliaresti tähendab tõenäoliselt seda, et Vene piirivalve on otsustanud hoida teda kinni niikaua, kuni ta tunnistab ennast süüdi tahtlikus ebaseaduslikus kalapüügis Vene vetes.

10. maist alates Venemaal Kaliningradis kinnipeetava kalalaeva Roxen Pärnumaalt pärit 54-aastase kapteni hotelliaresti pikendas kohus eile kahe kuu võrra ehk 22. septembrini, ütles Postimehele Roxeni omanik Raivo Baum.

Kaptenit ennast ei õnnestunud Postimehel pärast kohtuistungit tabada. Eile hommikul käis ta Kaliningradis arsti juures, pärast seda pidi kohtuma oma advokaadiga ning seejärel sõitma kohtusse.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles