Laia haardega toidutootja seitsmekordistas kasumi (1)

BNS
Copy
Tere ja Farmi ühinemise pressikonverents.
Tere ja Farmi ühinemise pressikonverents. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Toidutööstuskontserni Maag Grupp ASi konsolideeritud käive kasvas mullu 16,5 protsenti, 222,6 miljoni euroni, puhaskasum kasvas tunamulluselt 297 000 eurolt 2,2 miljoni euroni.

Farmi Piimatööstuse ja AS Tere omanikfirma ekspordi osakaal moodustas käibest 41 protsenti, vähenedes aastaga kahe protsendipunkti võrra. Konsolideeritud äritegevuse tegevuskasum (EBITDA) kasvas aastaga 60 protsenti, 12,9 miljoni euroni, selgub Maag Grupi majandusaasta aruandest.

Tänavu plaanib toidutööstuskontsern kasvatada turuosa ja kasumlikkust läbi innovatiivse tootearenduse, grupi ettevõtete omavahelise sünergia ja koostööotsingute kaudu. Ettevõte on jätkuvalt avatud äritegevuse laienemise võimalustele, märgib juhatus majandusaasta aruandes.

Möödunud aastal investeeris Maag Grupp 3,5 miljonit eurot, millest piimatööstusesse 1,8 miljonit eurot ja lihatööstusesse 1,5 miljonit eurot. Aasta varem oli investeeringuid 34,4 miljoni euro eest ning suures osas olid need ASi Tere omandamisega seotud kulud.

Mullu suurendati Nõo Lihatööstuses osalust 29,03 protsendini, 0,1 protsendi eest maksti 7000 eurot.

Kontsernis töötas kokku 1074 inimest, kelle keskmine kuine palgakulu oli 1527 eurot. Aasta varem oli 864 töötaja netotöötasu 1544 eurot.

Maag Grupi kontserni kuuluvad tuntumatest kaubamärkidest Farmi ja Tere piimatööstus ja Rannarootsi lihatööstus, kokku on kontsernis 19 tütar- ja sidusettevõtet.

Maag Grupi suuremateks omanikeks on võrdselt 37,5-protsendiliste osalustega Aivar Saarma ja Roland Lepp, 25 protsenti kuulub Toomas Juhanile.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles