HKScan ei välista koostööd Soormi ja Tuviga (3)

Reet Pärgma
, ajakirjanik
Copy
Teet Soorm (vasakul) ja Mati Tuvi.
Teet Soorm (vasakul) ja Mati Tuvi. Foto: Sander Ilvest

Oma eksjuhtidelt Teet Soormilt ja Mati Tuvilt kohtu kaudu miljoneid nõutanud HKScan otsustas mai lõpus pealtvaatajate üllatuseks oma vaenlastega hoopis kohtuvälise kokkuleppe sõlmida. Eile aga ütles HKScan Estonia juht Anne Mere, et ettevõte ei kavatse endisi juhte küll palgale võtta, kuid võimalikku koostööd nendega seotud ettevõtetega ta siiski ei välistanud.

Nimelt nõudis HKScan Estonia tütarfirma Rakvere Farmid AS hagis HKScani endiselt juhilt Soormilt ja Rakvere Farmide endiselt juhilt Tuvilt juhatuse liikme kohustuste rikkumisega tekitatud kahju hüvitamist solidaarselt 1,97 miljonit eurot. Lisaks oli menetluses veel mitu HKScani ja Rakvere farmide hagi Soormi ja Tuvi vastu, ühtekokku 4,8 miljoni ulatuses.

Ühtäkki saavutati kokkulepe ja tundub, et paksu verd tööandja ja endiste juhtide vahele ei jäänud, sest Anne Mere hakkas edasisi koostöövõimalusi kommenteerides keerutama. Küsimusele, kas ettevõte plaanib töösuhted endiste juhtidega taastada, vastas Mere küll eitavalt. «HKScan Estonial ei ole plaanis võtta endiseid juhte Teet Soormi ja Mati Tuvi taas tööle,» ütles ta. Mere kinnitas samuti, et ei kavatse teha koostööd Soormiga seotud ettevõttega Linnamäe Peekon.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles